Kuidas ilusalongis muretult teenuseid nautida?

Kaunis ja puhas ilusalong ja viisakas teenindus on märksõnad, mida kliendina oluliseks peame, sest see tekitab tunde, et oleme sinna oodatud. Me usume, et ilusa kujunduse ja meeldivate inimeste keskel oleme väljaspool ohtu, sest selline näiliselt turvaline keskkond tagab kvaliteetse teenuse.

Tegelikult väljub meil kahjuks iga päev ilusalongidest terve hulk teenustes pettunud kliente. Nende tee viib salongist salongi ja nad usaldavad ennast üha uuesti järgmiste iluteenindajate hoolde, lootuses leida ootustele vastav lõpptulemus. Tihti piisabki kliendile juba heast välisest muljest, kuid medalil on ka teine pool – tulemus ei taga kvaliteeti ega tervisele ohutut lõpptulemust.


Ebaõnnestunud iluprotseduuridest või nende tagajärjel tekkinud terviseprobleemidest räägitakse väga harva.

Paraku on ilusalongid, nagu kõik teised avalikud kohad, koduks bakteritele, viirustele, seentele ja teistele mikroorganismidele, kus kliendil on suur tõenäosus nakatuda alates seeninfektsioonidest kuni gripi ja hepatiidini. Õnneks aga on igal kliendil endal võimalik hinnata ilusalongi professionaalsust, kui osatakse märgata olulist.

Esimese vajaliku info kliendile annab iluteenindajale väljastatud erialane kutsetunnistus, mis peaks asuma salongis nähtaval kohal. Kutsetunnistus garanteerib valdkonna iluteenindaja kutseoskused vastavalt kutsesatandardis kirjeldatud erialstest teadmistest, kuni hügieenialaste teadmisteni välja.

Sertifikaadid või diplomid salongi seinal viitavad, et iluteenindaja on läbinud erinevaid koolitusi, aga ei anna garantiid, et iluteenindaja on omandanud kõik vajalikud erialased baaskutseoskused. Seda saab tõendada ainult riiklikul kutseeksamil, mille läbimisel saadakse eriala kutsetunnistus.


Lisaks kutsetunnistuse olemasolule tuleb kasuks kui veenduda, et salongis tervikuna peetakse kinni hügieenireeglitest. Mõned soovitused, millele kliendina tasub tähelepanu pöörata:


Kui kõik eelnev on salongi ja iluteenindaja poolt tagatud, siis võib kindel olla, et selles salongis on seatud kliendi heaolu ja turvalisus tähtsaimale kohale ning saab südamerahuga nautida salongist saadud kaunist tulemust.


Angela Anton Cleanella OÜ